Geen Nederlander die mijn zorgen voor Tibet deelt?

Faces of Tibet in Exile *De situatie in Tibet raakt me om verschillende redenen. Grote naties spreken al jaren hun zorg uit over de manier waarop China er huis houdt. Doordat het kleine land er als handelspartner niet toe doet heeft niemand ooit werkelijk ingegrepen. Hoe frustrerend moet het voor de inwoners zijn, en nog altijd protesteren ze op een vreedzame manier.

 Door de recente ontwikkelingen probeer ik de berichtgeving  in India maar ook in Nederland te volgen. Op de site van de Telegraaf las ik dat ook Nederland zich zorgen maakt om de situatie. Gelukkig dacht ik , we houden ons in ieder geval niet stil. Ik vind het belangrijk om als klein land in ieder geval uit te spreken dat  we niet onze ogen mogen sluiten voor de situatie. Dat is volgens mij beter dan wat India op het moment doet. In deze democratie worden protesten tegen China niet getolereerd. Mijn stemming zakte echter ineen toen ik de reacties op het artikel las. Het overgrote deel van de Telegraaf lezers meent dat het kabinet eerst aan Nederland moet denken voordat ze uitspraken doet over kleine landen ver van Nederland vandaan. Eerst het ‘zooitje' hier opruimen en dan pas denken aan anderen, was de algemene stemming.

 

Snapt niemand dan hoe een democratisch gekozen regering werkt? Iets wat in Tibet trouwens ontbreekt..De mensen waarvoor we zelf gekozen hebben houden zich bezig met Nederland, maar ook met onze relatie met het buitenland. Iets wat uiteindelijk even belangrijk is. Als klein land zouden we toch moeten weten dat we niet zonder hulp van andere landen kunnen. Ook wij willen niet aan ons lot overgelaten worden, mocht ons land bezet worden.

Het zal mij een zorg zijn hoe je denkt over de prestaties van ons kabinet. Ik ben er zelf ook niet altijd even blij mee, maar om zoveel onbegrip te tonen voor een land dat het toch net even iets lastiger heeft dan ons. Ik kreeg er de rillingen van. Dit artikel op de Telegraafsite was absoluut niet de plaats om de Nederlandse regering aan te vallen. Op momenten als deze ben ik even heel blij niet in Nederland te wonen.

Lees ook:Vraag jij je af waar je kleding vandaan komt? laat het weten op India.blog
Lees ook:Mag het iets stiller alsjeblieft
Lees ook:Geen rokers meer op straat
Lees ook:AIDS, misschien wel India’s grootste taboe
Lees ook:India niet geliefd onder expats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.